
Kas otsid parimat restorani Tallinnas? Ilmselgelt on pealinnas valikuid kurgulaeni ning meie eesmärgiks on aidata Sul leida just Sinule õige maitseelamus, sõltumata Sinu eelarvest.
Jätame kõrvale igasugused auhinnad, žüriide otsused ja muu jama ning paneme kokku ülevaate päris kogemuste põhjal.
5 Parimat Fine-Dining Restorani Tallinnas

Alustame pealinna kõige fääntsimate kohtadega, seega pane rahakott valmis.
1. Restoran Ö
Restoran Ö on Tallinnas ilmselt üks populaarseimad kohtinguvalikuid ja hea põhjusega. Ta paikneb kesklinnas ja sealt leiad imelise atmosfääri, kaunite vaadeetega. Menüü on enamjaolt põhjamaine ja tundub, et fookuseks on heade toorainete kasutamine – väidetavalt tehakse palju koostööd väiketootjate ja kohalike talunikega.
Esimese ampsuna soovitaks proovida nende 11-käigulist menüüd ja järgmisel korral juba A’la carte valida mis endale kõige rohkem meeldis. Mulle jäi kõige paremini meelde vutt ja ka põdraroad.
2. Horistont Restoran ja Baar
Horistonti leiad Swissoteli kõige kõrgemalt korruselt. Restoran on ülimalt stiilse disainiga ja neil on ka üks parimaid vaateid linnas. Ulmeline panoraam nii merest kui ka vanalinnast.
Menüüs on rohkelt valikuid igast maailmanurgast. Alustades veiselihast, lõpetades hämmastavate magustoitudega.
Mulle meeldib siin kõige rohkem see, et teenindajad päriselt teavad millest nad räägivad ning oskavad teha häid soovitusi. Lisakse sellele pannakse tähelepanu väikestele detailidele – et saiakorv ikka täis oleks, pisikesed šokolaadid lõpetades, lisa eelroad kui mainid, et midagi väga meeldis ja nii edasi.
Super kogemus.
3. Tchaikovsky Restoran
Tchaikovsky restoranist leiad imelise koosluse nii Vene kui ka Prantsuse toiduelamustest. Restoran on taaskord Tallinna kesklinnas ning on väga kutsuva atsmosfääriga. TripAdvisori kommentaare lugedes kuuled tihti, et restoranist polnud kuuldudki kuid möödaminnes jäi alati ahvatlema.
Pole veel leidnud ühtegi rooga mis mulle ei meeldiks ja olen üldiselt pigem “valiv” sööja. Lemmikuteks on jäänud lillkapsa sup, krabipelmeenid, lammas, ja jänese ballotine.
Jällegi, teenindus on täpselt selline nagu selle raha eest ootaks. Märkimisväärne.
4. Tuljak
Jällegi restoran millest on ilmselt iga Tallinna elanik kuulnud – Tuljak.
Saab taaskord rääkida hämmastavast merevaatest ja kaunitest dekoratsioonidest kuid seekord jätan selle osa kõrvale.
Kui lugejaskonnas on steigifänne siis Tuljak on must-visit.
Marmorsteik ”Aberdeen Angus” koossinepi-piprakastme, kartulite ja Bearnaise kastemga on üks parimaid mida Põhja-Euroopas saanud olen ning seda ka mõistliku 24 € eest.
Rohkem pole Tuljaku kohta vaja öelda. Mine, proovi ja saad aru miks.
P.S. Ka nende kokteilid on megad.
5. Noa Restoran
Noa restoran on mu isiklik lemmik ja koht kus käin ilmselt kõige tihedamini. Tõeline gurmee-restoran ja seda tõestab fakt, et siin on ilmselt käinud rohkem toidu-blogijaid, kriitikuid ja muid tegelasi kui üheskis teises Eesti restoranis.
Atmosfäär on jällegi maagiline ning menüüst leiab palju huvitavat. Pardi tacosid ei ole ma enne mujalt saanud ja mereandide menüü on ka Eestis üks suurimaid – meresiilid, homaarid, austrid, Ungari angerjad ja palju muud.
Must-visit koht.
7 Parimat Burgerirestorani Tallinnas

Kuna jõuluaeg on kohe-kohe tulemas, mil kõik Eesti inimesed söövad vaid liha ja praekapsast, siis ehk on praegu parim aeg maitsta pealinna parimaid burgereid.
1. DINER
Vaieldamatult parimad käsitöögrillburgerid on DINERis.
Populaarne burgerirestoran asub Nõmmel, kus toimetatakse ainukeses eht-ameerikalikus burgerirestoranis.
Menüü on ka ikka ameerikalik – portsud on hiiglaslikud (nagu Ameerikas ikka) ning burgerite nimekirja kuulub 32 erinevat sai-pihv-sai varianti 😉.
Näiteks on valikus sibulamoosiburger, pestoburger jne. Loomulikult pakutakse ka Veganburgerit – kuid kas see on siis ikka burger?
Burgerid valmivad ainult kõige parimatest ja värskeimatest toorainetest. Pihvid küpsetatakse ehtsas grillahjus elaval tulel – see annab pihvidele mõnusa hõrgu maitse ja apetiitse välimuse.
Dineri superburger on aga üle kahe kilo kaaluv Seltskonnaburger “King of Diner”, mille vahel poolteist kilo veiselihapihve.
Friikartulid on alati värskest kartulist käsitsi lõigatud – alati freshid ja kvaliteetsed. Lisaks pakutakse hilist hommikusööki, salateid, snäkke ja magusat.
Ja nagu Ameerikas ikka – kannukohv on täitsa ilma rahata!!!
2. Vesivärava Grill
Selle mõnusa burgerikoha leiad Kadriorust, samanimelisest kohvikust. Kohapeal valmistatud pihve valmistatakse kohapeal ning grillitakse siin nagu kord ja kohus elusal tulel, ka kuklid saavad kuldse jume maja oma ahjudes. Kõik on 100% narutaalne. Põhimenüüs on 16 erinevate lisanditega grillburgerit. Küll leiab aga menüüst näiteks ka mädarõikaburgeri kui kapäikeseburgeri. Iga burgeri puhul tasub anda teada oma soovid ja eelistused, sest vastavalt sellele ka sinu burger kokku pannakse. Üksnes nii valmib sööja jaoks parim burger.
3. BabyBack Ribs & BBQ
See kogupererestoran on koht, kuhu kindlasti tasub minna terve perega, kui kõht on tõeliselt tühi ja isu suus sulava burgeri järele väljakannatamatu. Oma roogade valmistamisel kasutavad BabyBacki kokad alati kõige kvaliteetsemat liha ning värskeimat toorainet. Olgu tegu burgeri, salati, pitsa, grill- või BBQ-lihaga või hoopis magustoiduga, on portsud BabyBackis ehtameerikalikult võimsad ja väga apetiitsed.
Menüüst leiab burgereid nii traditsioonilise veiselihapihvi kui ka sealiha, veisefilee, kana ja kala armastaja. Hiljuti menüüvahetuse käigus lisandunud Mozza burger on tõeline hitt tervislikuma täisterakukli, grillitud veiselihapihvi, delikaatselt pehme Buffalo mozzarella-juustu, musta oliivi tapenaadi, kergelt vürtsika chorizo-vorsti ja marineeritud grillpaprikaga.
Tõeline lihasõber leiab menüüst rikkaliku burgeri grillitud mahlase veisevälisfilee steigi, värske tomati, hapukurgi, topeltjuustu, krõbeda peekoni ja kuldpruuni praemunaga. Muidugi ei puudu ühegi burgeri kõrvalt kunagi kuldseks frititud krõbedad friikartulid ning erinevad salatid.
Kokku leiab BabyBacki menüüst seitse erinevat burgerit ja muidugi pole unustatud lapsi, kellele pakutakse Pluto Burgerit, mida saab tellida ka einena, kuhu kuulub tasuta mänguasi. Kes ei ole eriline burgeriarmastaja, ei pea pettuma, sest BabyBacki restoranis saab ka Eestis täiesti ainulaadset, puuküttega ahjus kuni kaheksa tundi küpsetatud barbeque-liha.
4. Dereku Burger
Sel suvel avas Dereku Burger uue armsa ja peresõbraliku restorani Kadriorus, Faehlmanni 3. Tegelikult sai Dereku Burger alguse hoopis kaugemalt – ligi kümme aastat tagasi Saaremaalt, kus tehti koostööd kohaliku talutoidu pakkujatega. Toona oldi üks esimesi innovaatilisi burgerivalmistajaid tänavatoiduga, mis kogus kuulsust läbi Dereku, kes kokkas öösiti Kuressaare turul.
Siin kohtuvad imelised inimesed ja meelipaitavad hõrgutised. Dereku burger on kõigile, kes peavad lugu kohalikust toidust ja kvaliteetsest toorainest.
Burgerite valik on lai – alates veganburgeritest kuni nn. musta burgerini välja
Restoranist leiab lisaks burgeritele veel paljugi muud hamba alla, ka kõige pisematele. Dereku köögis kasutatakse võimalikult palju värsket, naturaalset ja kohalikku eestimaist toorainet ning ka liha tuleb kodumaiste loomakasvatajate ja jahimeeste käest. Nälga ei jäeta ka taimetoitlasi ja veganeid, kelle seas on menüüs leiduvad taimetoiduroad osutunud väga populaarseteks.
Dereku Burger on enamat kui lihtsalt burger. Tule proovi, sest kohalik toit on kõigi võit!
5. Mack Bar-B-Que
Mack Bar-B-Que restoranidest leiad juba kümme aastat eest tõelise Ameerika – külluslikud burgerid, parimad kanatiivad, isetehtud limonaadid, sõbralik teenindus. Spordisõprade jaoks suured ekraanid, pehmed diivanid ja ameerikalikult suur baar.
Burgereid on menüüs kaheksa erinevat sorti. Ning kliendi soovi järgi grillitud ja 100% jahutatud veisehakklihast kotletiga burgeritest on valikus: kolme erineva juustuga “Triple Cheeseburger”; topelt-veisepihvi, praemuna, krõbeda peekoni ning palju muu hea ja paremaga “Hunger-Tamer Double Burger”; vürtsikama armastajale “Hot N Spicy Burger”; Roqueforti sinihallitusjuustu ja sinihallitusjuustumajoneesiga “Blu Burger”; Ameerika burgeri klassika “Vegas Burger” koos krõbeda peekoni, Šveitsi juustu, barbeque-kastme, tomati, kurgi-relish‘i ja rukolaga. Praetud kanalihaga burgeri sõbrale pakutakse “Harissa Chicken Burgerit”, milles loob võrratu koosluse harissamajonees koos krõbedas juustupaneerigus mahlaka kanafileega. Mack Bar-B-Que barbeque-ahjus küpseb madalal kuumusel 12 tundi “BBQ pulled pork”, mida pakume suus sulava “Mack’s Pulled Pork Burgerina”, kuhu vahele on pistetud coleslaw-salat ja krõbe sibul. Kõiki meie burgereid serveerime käsitsi valmistatud õhulise kukli vahel.
6. Uulits
Vaatamata mõttetult pikale menüüle (see on tavaline viga enamikes burgerikohtades) on Uulitsas pakutav burger päris lähedal sellele, mida veendunud burgerihull on harjunud paremates Ameerika burgerikohtades sööma. Kartulid olid minu maitsele liiga magusad ja “Paksuke” ehk kahe pihviga burger, oleks võitnud tiba jämedamatest saiakäntsakatest (praegused grillitud saialaastukesed tõid meelde üheksakümnendail legendaarse peldikubaari juures tegutsenud Tallgrilli kulinaarsed katsetused).Küll on aga nüüdseks välja tuldud juba ka fitness-burgeriga, milles kcal-e 100gr kohta vaid 144!! Üldiselt on Uulits aga kogu seda kõlakat ja linnalegendi väärt. Meeldiva õhustikuga trucki täidab mahe ja kõrvale hea muusika ja seletamatagi selge, kui härdaks see nii mõnegi regulaarse kliendi teeb. Kindel ma-tulen-siia-tagasi-koht.
Tänaseks on Uulits avanud oma burksikohad juba 4 erinevas kohas üle Eesti.
7. Boksipeatus
Menüüs kõik kõige tavalisemad burgerid ja ka midagi pisut teistsugust – jalopenoburger ja kalaburger. Maitse poolest on kõik burgerid siiski nn. vanakooli omad. Kapsasalat burgeri vahel meenutab burgerite algusaja võidukäiku Eestis. Kuid saiad-pihvid on äraütlemata maitsekad ja mitte sugugi kuivad. Suuruse poolest sobivad nii koolilapsele kui ka kontorirotile – igaüks saab kõhu täis. Lisaks on valikus ka friikartulid nii viinerite kui ka kana, kala või grillitud lihaga. Juurde saab tellida erinevaid kastmeid ja lisandeid – näiteks nagu praemuna, ananass, erinevad kastmed jne.
Tallinna Parimad Pitsarestoranid

Loomulikult on igalühel meist oma arusaam, missugune peab üks õige pitsa olema – paksupõhjaline rohke juustuga või siis hoopis paberõhukesel põhjal rohkete erinevate lisadega. Kasutan edaspidi siiski eestikeelset versiooni sõnast pizza.
Tooksin välja enamikele siinsetele elanikele meelt mööda olevad pitsabaarid.
1. Pizzanaut
See pole vaid koht, kus saab vaid kõhu täis. See on koht, mis lõhnab hommikust õhtuni basiiliku ja mozzarella järele! Sealsed kokad, kes on õppinud Firenzes, valmistavad pitsapõhjad naturaalse juuretisega kohapeal. Alati lisatakse pitsataignale ka killuke armastust ja sutsuke hoolivust – seepärast ka need põhjad lihtsalt sulavad suus. Valikus on 14 erinevat pitsat, alates Veganita Pitsast kuni Avokaado-forelli pitsani välja. Kasutatakse nii eesti juustu, mozarellat, pecorinot kui ka sinihallitusjuustu. Veel on kasutusel lihtsalt suurepärased lihatooted nagu Mortadella ja Nduja vorstid, prosciutto, pepperoni aga ka suitsukana, pesto ja nii edasi.
Lihtsalt ei suuda otsustada – mida võtta, mida veel võtta ja mida võikski sööma jääda!
Ilmselt suunatud siiski lastele, on menüüs ka magus pitsa – nutella või vahukommidega, lisaks juurde maasikad, münt jne.
2. Vapiano
See koht on aastastega end juba mällu söövitanud – kõik kes söövad pitsat, teavad Vapianot ja nende kvaliteeti. Nende pitsatainas valmib igapäev värskest pärmist ja parimast jahust, puhtast veest, näputäiest soolast ja suhkrust ja taimsest õlist. Ning seda kõik otse klientide silme all! Klient näeb, kuidas tema toit valmib – see on suur asi, kui näed oma toidu valmimist! Peale pannakse ikka ja alati head ning paremat: pancetta singist kuni itaalia teravamaitselise vorstini, hiidkrevettidest tuunikalani, lisaks Brie juust, mozzarella, beebispinat ja köögiviljad. Pitsa niinimetatud rosinaks on ikka ja alati Vapiano enda nuputatud pitsakaste. Vapianost ei ole võimalik ära minna tühja kõhuga, kui just rahakott koju ei unenud.
3. Opera Pizza
Sealsed pitsad valmivad kiviahjus ja väga nobedalt – et näljane klient ei peaks kaua ootama! Pitsade suurused on hoopis teisest puust – valikus on nii 24cm ja 29cm ning ka lausa 38cm läbimõõduga pitsa! Menüüst leiame 21 erinevat pitsat. Kuigi nimede poolest on enamus pitsad igal pool sarnased – Frutti di Mare ja Firenze jne, siis erinevate koostisosade erinev kasutus, annab tõeliselt põneva maitseelamuse. Leian menüüst Quattro Stagioni nimelise pizza – kuidas sobivad kokku küll tuunikala ja salaami ühel pitsal? Lausa imeliselt! Ka saab igale pitsale lisandeid juurde valida ning hind varieerub sõltuvalt pitsa suurusest.
4. Attimo
Nende pitsad valmivad itaalia retseptide järgi, valmistatuna itaalia pitsameistrite poolt, spetsiaalses pitsaahjus.
Mis teeb pitsa heaks? Värsked kvaliteetsed tooted, professionaalsus ja hea puuküttega ahi.
Menüüst leiame lausa 24 erinevat pitsat – taas natuke liiga palju (kuid see meil siin tavaline). Lisandite nimekiri on aga veel pikem – leiame sealt lisaks tavapärastele ainetele ka veel näiteks artishoki, muna ja ka kapparid….
Eraldi menüü alt saab tellida ka Attimo Special pitsasid, mida kokku on 13 erinevat nimetust….Need pitsad on kokku pandud Attimo enda kokkade poolt.
Igatahes ei suudaks sealsest menüüst keegi valimata jätta… kuigi aega peab varuma, et jõuda selgusele, mida siis tellida.
5. Peetri Pizza
No vaieldamatult minu lemmik! Kui ikka Peeter ise teeb pitsat, siis kuidas see maitseda ei saaks??
Gurmaanil ilmselt siiski Peetri Pizzasse asja pole – nende restoranid on pigem suunatud nn. tavainimesele, kes käib 8st 8ni tööl ega jõuagi ise kodus toitu valmistada…
Esimene Peetri Pizza avati juba 1990. aastal – midagi ikka peab olema, kui antud koht siiani jätkusuutlikult areneb ja laieneb.
Nende valikust leiab taas suure valiku – lausa 27 erinevat varianti. Tehakse nii paksupõhjalisi kui ka õhukese krõbeda põhjaga pitsasid. Katetena on olemas kõik tavapärane – suitsukana, krevetid, tomat, sibulad, ananass, salaami, makra jne.
Uudisena on välja tuldud ka proteiinipitsaga, mille peamine koostisosa on hautatud kanakuubikud, juurde aga kõik tavapärane – juust, kaste, peekon jne.
Parimad Sushirestoranid Tallinnas

Sushi on ülemaailmselt väga kiiret populaarsust kogunud Jaapani päritolu toit.
Sushi ei ole vaid toores kala, nagu ikka ja jälle arvatakse ning mida kas vihatakse või armastatakse. Sushi on hapustatud riisiga kombineeritud erinevad lisandid, mis alati on esteetiliselt väga kauni välimusega ja ka kaunilt serveeritud toit.
Sushit saab valmistada väga paljudest erinevatest toorainetest – kala, liha, kana – nii küpsetatuna kui ka naturaalselt. Kindlasti kuuluvad sushi juurde ka taimsed komponendid – nori lehed, ingver, wasabi, soja jne. Väga oluline on sushi juures õigesti valmistatud sushiriis.
Sushiliike on tänaseks väga palju – makid, nigirid, tempurad – nimekiri on väga pikk..
Kui soovid saada sushikokaks, tuleb pikki aastaid õppida, et antud nime vääriliselt kanda ja saada oma ala hinnatud spetsialistiks. Iga rullikeeraja ei ole sugugi sushikokk….
Tallinnas on sushitegijaid väga palju – igas linnajaos on vähemalt 3 sushipakkujat…Ole siis lahke ja leia neist parimad!
1. SushiShop
Antud tegija menüüs on põhirõhk just sushidel, supid-salatid ka olemas, kuid sushivalik on enneolematu! Philadelphia ja California müügihittide kõrval, leiab menüüst ka näiteks nn. esindusrullid, mil kaunid nimed – Musi, Lembit, Pärnu jne.
Teeb tuju heaks, kui tellid Lembituga koos ka mõne Musi 😉.
Eraldi menüüd on teravamaitselistele rullidele, küpsetatud rullidele, väikestele rullidele, aga ka nigiridele ja assortiidele. Igas kuus on palju eripakkumisi, mis tõesti on siis ka oluliselt soodsama hinnaga! Lisaks heale hinnale on Sushishopi rullid ka erakordselt maitsvad ja pilkupüüdvad!
2. Sushi Plaza
Sealsete sushivalmistajate jaoks pole midagi tähtsamat, kui hea sushi valmistamine. Nii valmivad seal suurepärased sushid, mis on kordumatud ning jätavad maitsed mängima pikaks ajaks. Restorane on nüüdseks juba avatud kolm ning püsikundele toob soodukat ka kliendikaart. Hinnatase on küll kõrgem, kui teistes analoogsetes kohtades, kuid nende pakutav menüü on seda ka väärt!
3. Kalamaja Sushi
On oma asukohas igati tõestanud, et sushi sobib nii tudengile kui ka kontorirotile. Kalamaja sushi kohvik on rahvast täis terve päeva. Ilmselt meelitab siia siiski väga maitsev toit, mida saab nautida kohapeal kui ka kaasa tellida. Esindatud on kõik sushivariandid, mis vähegi pähe tulevad – taas makid, nigirid ja nii edasi. Jookide valik on suurepärane – leidub nii õlut, veini kui ka saket. Ka on igal nädalal uus pakkumine, mis on hea hinnaga.
4. My Sushi
Antud toitlustajal on Tallinnas lausa 10 erinevat toidukohta, mis asuvad erinevate kaubanduskeskustes – Mustamäel ja Kristiines, Pirital ja Haaberstis jne. Menüüd on siiski kõigis söögikohtades natukene erinevad. Küll aga on alati päevapakkumised ning nädalamenüüd. Take away pakkumised on samuti asukoha põhised ning erinevad – erinevatel nädalapäevadel või siis kellaajaliselt väga soodsa hinnaga.
5. Tokumaru
Ehtne ja hea Jaapani toit! Need inimesed hindavad puhast ja ehedat Jaapani kööki.Tallinnas on neil lausa 4 toidukohta, lisaks veel Tartus ja Helsingis. Sushide list on lõppematu – tempuramakid, makid, nigirid – küll avokaadoga, lõhega, kanaga, tuunikalaga….Sushid on ilusad, ühtlased ja väga kaunilt kujundatud, sealjuures maitseb kõik lihtsalt suurepäraselt! Omale suupärase leiavad menüüst ka veganid ning laktoositalumatusega toidunautlejad.Tokumaru toiduvalmistajad soovivad alati koos söögipoolisega jagada ka oma teadmisi Jaapani köögi ajaloost ja kommetest ning oma koht on kogu Jaapani kultuuril.
Teenindus on tasemel – kõik võtab küll aega ent kõik on väärt ootamist! Igati eriline koht veetmaks aega pere, sõprade või heade kolleegidega.