Skip to content (Press Enter)

MyChef

Toidu tellimisest Eestis

Kuidas valmistada kõrvitsakooki?

by mychefupdated on August 15, 2020May 1, 2020

Kodune vs. konserveeritud püree


Kõrvitsapiruka tegemisel on Sul valik. Võid kasutada nii purgist pärit kõrvitsapüreed kui ka kõrvitsa keetmisel tekkinud suhkrut, et teha oma enda püree. Konserveeritud kõrvitsapüree annab Sulle kõrvitsapiruka puhul püsivalt hea tulemuse. Enda püree valmistamine annab teile sügavama, huvitavama maitse. Kumb maitseb paremini? Tegin eksperimendi, et teada saada, milline pirukas maitses paremini. Kas see, mis oli tehtud konserveeritud kõrvitsapüreega või see, mis oli valmistatud püreestatud röstitud suhkrukõrvitsaga. Röstitud kõrvitsapüreest valmistatud pirukas oli mõistagi rikkalikuma maitsega.

Kuidas valmistada kõrvitsakooki?

Kõrvitsakook


Kõrvitsapüree nullist valmistamiseks lõika keskmise suurusega suhkrukõrvits pooleks. Kraabi siseküljed välja (jättes kõrvitsaseemned röstimiseks sisse) ja viska ära. Vooderda küpsetusplaat fooliumiga. Aseta lõigatud kõrvitsapooled pooled allapoole vooderdatud küpsetusplaadile ja küpseta temperatuuril 180 ° C, kuni kahvliga saab neid hõlpsalt torgata – umbes tund kuni poolteist tundi. Eemalda ahjust, lase jahtuda ja koori viljaliha välja. Teise võimalusena võid lõigata kõrvitsa osadeks ja aurutada kastmepannil, pannes põhja paar cm vett, kuni see on pehme (enne kasutamist kurnake). Kui soovid, et püree oleks eriti sile, suru viljaliha läbi toiduveski.

Mis on kõrvitsapiruka vürts?

Kui inimesed mõtlevad kõrvitsapiruka vürtsile, mõtlevad nad tegelikult kõrvitsapirukas sisalduvatele vürtsidele milleks on kaneel, jahvatatud ingver, muskaatpähkel ja nelk ja/või küüslauk. Nelk ja küüslauk maitsevad suhteliselt sarnaselt, nii et tavaliselt poleks Sul mõlemat vaja pirukasse panna. Kõrvitsapiruka retseptis lisame oma kõrvitsa vürtsisegule väikese koguse jahvatatud kardemoni. Kaheksandik teelusikatäit pole just väga palju kuid sellest piisab, et anda pirukale see säde, mida tal muidu poleks.

Kas koorikut on vaja pimeküpsetada?

Ei, selle retsepti jaoks ei pea Sa koorikut pimeküpsetama. Vala lihtsalt kõrvitsapiruka täidis küpsetamata jahutatud või külmutatud pirukakoorikusse ja küpseta see ahjus. Koor ja kõrvitsatäidis küpsevad sama kiirusega.

Kuidas aru saada, et pirukas valmis on?

See pirukas küpseb veidi üle tunni, kõigepealt temperatuuril 220 °C ja seejärel temperatuuril 180 °C. Temperatuuri osaline vähendamine aitab pirukal ühtlaselt küpseda ja vähem praguneda. Pirukas on valmis siis, kui keskele sisestatud noaots tuleb märjana ent, kuid suhteliselt puhtana välja. Piruka keskmine osa peaks olema kergelt võdisev ehk nö tarretise moodi, kuid mitte väga palju. Mõned vähesed praod pirukale tekivad, sellega tuleb arvestada igal juhul. Kuid seni kuni Sa vähendad toiduvalmistamise ajal osaliselt temperatuuri ja ei küpseta pirukat üle, ei tohiks Sul suuri pragusid tekkida. Kui Sa seda isegi kogemata teed, maitseb pirukas ikkagi maitsvalt – kata lihtsalt vahukoorega ja keegi ei saa aru.

Valmista ennast korralikult ette ning mõtle plaan enne valmis

Kõrvitsapirukas on üks neist pirukatest, mida saad hõlpsalt päev või kaks ette valmistada. Nii kooriku kui ka täidise saad teha eelnevalt, need eraldi külmkapis hoiustada ja seejärel õigel päeval küpsetada. Või võid teha piruka otsast lõpuni valmis, mähkida see lahtiselt kilemähisesse ja hoida seda külmkapis jahutatuna kuni kaks päeva. Võid isegi kõrvitsapirukaid sügavkülmutada kuni kuu aja jooksul. Külmumiseks lase pirukal täielikult toatemperatuurini jahtuda. Seejärel paki see toidukilesse ja seejärel veel omakorda lisa veel kiht või kaks alumiiniumfooliumi. Paki see tihedalt ümber, nii et pirukat puudutavat õhku oleks minimaalselt. Sulatamiseks laske pirukal sulada aeglaselt, mitu tundi või üleöö külmkapis.

Uncategorized
0

mychef

Post Navigation

Previous Article
Next Article

Recent Posts

  • 8 levinud pokkeri viga mida vältida
  • 7 tervislikku toitu mis sind paksuks võivad teha
  • Tõde köögiviljade röstimise kohta ning küpsetamisnipid
  • Kuidas valmistada kõrvitsakooki?
  • Kust Internetis Toitu Koju Tellida?

Recent Comments

    Archives

    • August 2020
    • July 2020
    • June 2020
    • May 2020
    • March 2020
    • December 2019

    Categories

    • Uncategorized

    Meta

    • Log in
    • Entries feed
    • Comments feed
    • WordPress.org
    Kust Internetis Toitu Koju Tellida?
    Recommended for you...

    Kust Internetis Toitu Koju Tellida?

    by mychef
    Tõde köögiviljade röstimise kohta ning küpsetamisnipid
    Recommended for you...

    Tõde köögiviljade röstimise kohta ning küpsetamisnipid

    by mychef
    7 tervislikku toitu mis sind paksuks võivad teha
    Recommended for you...

    7 tervislikku toitu mis sind paksuks võivad teha

    by mychef

    Leave a Reply Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © Copyright 2023 MyChef. All Rights Reserved. The Ultralight | Developed By Rara Theme. Powered by WordPress.